Kuşkusuz orjinal ve oldukça farklı bir telefon. iPhone, MultiTouch ekran teknolojisi ile sadece cep telefon piyasasında değil, IT piyasasında da oldukça kendinden bir ürün oldu. Ama bardağın görünmeyen yüzü var birde…

Etrafımda bir çok kişi iPhone sahibi oldu çıktı. Önümüzdeki aylarda Turkcell’in de iPhone’u getirmesi ile bu sayı artacak sanırım. Bu sayı ile beraber telefondan şikayet edenlerde artacak gibi. İnternete kolay erişim ve etkili kullanım,farklı uygulamalar gibi hem cinslerinden farklı ve yeni şeyler sunsa da, iPhone’nun telefon özellikleri, piyasadaki en ilkel telefonun özellikleri ile karşılaştırıldığında kullanıcıyı oldukça mutsuz edebiliyor.

Gelen SMS mesajının telefonda sorgusuz sualsiz direk görüntülenmesi, gelen mesajlardan oluşan Conversion kavramından aradan bir mesaj silememe, gelen bir mesajı başkasına iletememe,profil,yönlendirme,MMS gibi eksiklikleri kullanıcıyı çıldırtabiliyor. Özellikle SMS tarafının çok fazla güçlü olmaması bence iPhone’nun Phone kısmının en kötü yanı.Bundan dolayı iPhone almadan önce ihtiyaçları gözden geçirmekte fayda var.