Malum havalar soğuk,yağışlı…Kar,kış,yağmur,çamur bir şekilde gündelik hayatımızı etkiliyor. Bu etkiyi dışarda en aza indirgemek için ne yapıyoruz? Şemsiye gibi oldukça basit bir araçı kullanıyoruz. Fazla rüzgarlı havalarda misyonunu tam olarak yerine getiremese, dışarıda ki su oranının yüksek olduğu zamanlarda bizi kuru tuttuğu sanırım tartışılmaz. (:

Peki şemsiyeyi nasıl kullanıyor, yolda şemsiye ile nasıl yürüyoruz? Zaten etrafındaki insanlara fazla saygı göstermeden yaşayan bir Türk insanı,nedense şemsiye ile etrafına bir de tehlike veren bir varlık konumuna geliyor.

Bugün,dün,bir önceki gün ve bilimum yağış olan diğer günler boyunca yolda yürürken şemsiye terörüne mutlaka kurban gidiyorum. Özellikle yoğun sokak ve caddelerde yürüyorsam, yağmurda minimum ıslanmayı düşünmek yerine, nasıl minimum zararla hedefime ulaşırım onu düşünüyorum.

Şemsiye ile yürürken, diğer şemsiyeli insanlara dikkat etmek, karşıdan gelen insanın bir yerlerinin elimizdeki şemsiyeyle çizilebileceğini düşünerek yürümek çok zor olmasa gerek. Zor ise de ne yazık ki zoru başarabilen bir toplum değiliz sanırım (:

Hadi bir elimizde olmayan bir nedenden dolayı şemsiye ile yanımızdakinin yanağını çizdik, neden kibarca özür dileme gibi bir davranış özellğimiz yok. Yağmurlu havalarda bu durumla çok karşılan biri olaraktan bu gereksiz yazıyı yazdığım için özür dilerim, ama bir şekilde bunu içimden atmam lazımdı…