Live Messenger 9.0

Geçen gün Live Messenger 9.0 için Beta test davetiyeleri gönderilmeye başlandı. 8.5 yeni çıkmışken,9.0 nerden çıktı diyip indirdim kurdum ve kurcalamaya başladım. 8.0’dan 8.5’e pek fazla kullanıcı tarafında değişiklik olmamışken, 9.0’da kullanıcı için baya bir değişiklik var. Değişiklik değil de yenilik demek daha doğru. En çok hoşuma giden yenilik kişisel iletilerdeki URL’lere artık tıklayabiliyoruz. Evet 8.0’dan beri kişisel iletilerde ki URL’leri kopyalayıp sonra da yapıştırarak URL’leri açma olayı 9.0 ile tarihe karışıyor.

Bir güzel,hoşuma giden yenilik de, online olduğunuzda karşı tarafda çıkacak sesli uyarıyı kendinizin belirliyor olmanız. Şöle ki; “Ben geldimmmmmmm” diye bir kendi sesinizi kaydettiğiniz zaman ve online olduğunuzda karşı taraf bu ses ile sizin geldiğinizi anlayabilecek. Çok gerekli olmayan ama güzel bir yenilik olmuş bence.

Diğer dikkat çeken yeniliklerden biri yine ses ile ilgili; titreşim ve bilimum Live Messenger seslerini değiştirebiliyor olmanız. Gün geçtikçe artan spam ve rahatsız mesajlara karşı da yeni bir özellik 9.0’da eklenmiş durumda. Artık bu rahatsız olduğunuz kişileri ve mesajları Microsoft tarafına iletebileceksiniz. Önceki versiyonlara nazaran biraz daha gelişmiş olması sanırım Microsoft’un bu tarz rahatsızlıkla ilgili şikayetlere önem vereceğini gösteriyor.

Tam yazıyı sonlandıracaktım ki atlamamam gereken bir yenilikten bahsetmediğimi fark ettim. Artık birden fazla yerde aynı anda Live Messenger’ı açık olarak kullanabiliyorsunuz. Evde açık bıraktığınız Live Messenger, işten açtığınız zaman kapanmıyor.

Beta olmasından dolayı şimdilik küçük sorunları yok değil. Sign In işlemi biraz uzun sürüyor,eski sürümler ile webcam ve konferanslarda bağlantı sorunları çıkabiliyor. Ama son haline gelene kadar bunların düzeleceğine ve daha yeni şeylerin ekleneceğine eminim.