Dubai’de ki yaşam alanları standart yaşam alanlarından bazen farklılık gösteriyor. Alışmış olduğumuz lüks kavramı Dubai’nin çoğu kesiminde standart bir yaşam tarzı. Bunun nedeni Dubai’nin sağlamış olduğu ekonomik ve sosyal faydalar tabi ki. Neyse Dubai’de bulunduğum sürece, hayran kaldığım yerlerin başında Dubai Marina geliyor. Karaya kanallar açıp deniz suyunu ortaya alıp,etrafında yaşam alanları yapıldığını düşünün. Dubai’dekiler düşünmüş ve gerçekleştirmiş…

Marina Uydu

Daha inşaat halinde bir çok yapı olmasına rağmen,bitmiş olanlar bile hayretler içerisinde kalmanıza neden oluyor. Uzun gökdelen tarzı konutlar, bazılarının önlerinde deniz manzarası, bazılarının önünde denizden içeri doğru açılmış su kanalları…Gerçekten güzel bir yaşam alanı yapmışlar. Kanallar ile getirdikleri suyu geniş bir yerde toplayıp güzel de bir yat limanı yapmışlar. Kısacası burada yaşayanlar evinin önüne yatını park edebiliyor. Kulağa garip geldiği kadar da güzel geliyor bence.

Marina’nın etrafını güzel bir şekilde düzenleyip oturum alanları ve restaurantlar ile döşemişler. Oldukça güzel ve nezih bir ortam. Tabi kış aylarında sanırım çok daha güzel olur, malum Dubai’de yaz biraz(!) sıcak geçiyor. (:

İnsan böyle yerleri görünce kim oturuyor kim yaşıyor diyor kendi kendine,sonra etrafında benim,sizin gibi insanlar görünce,nasıl oturuyorlar düşüncesi geliyor. Ve açıkcası ben daha mantıklı bir açıklama bulamadım (: Yani para olayı Dubai’de biraz daha farklı ve paraaaaa şeklinde. Bundan dolayı burada çalışan insanlar para yerine paraaaa kazanabiliyor ve böyle yerlerde oturabiliyorlar. Bizde böyle gidip görüp hayaller kuruyoruz işte (:

Neyse….