Microsoft, son zamanlarda küçük bir çok uygulama çıkarıyor. Özellikle Live kavramı duyurulduğundan beri, bu hizmet için çıkan uygulama ve hizmetler gerçekten çok hoş. Genel olarak, kullanıcıların her türlü bilgiye kolayca ulaşmasını, başka hizmetlerden faydalanmalarını kolaylaştırmayı ve denetim gücünü tamamen kullanıcıya bırakmayı hedefleyen Live hizmetlerine bir de Windows Live Writer eklendi. Peki nedir bu Windows Live Writer? Şu an bu yazıyı bu sayfaya yazmamı kolaşlaştıran bir program demek sanırım en basit tarifi olacaktır.

Windows Live Writer ile Live Space ve diğer blog hizmetlerini çok rahat bir şekilde güncelleyebiliyorsunuz. Hiç bir internet sayfası açmadan,hiç bir blog sistemine girmeden. Word tarzı editörlere aşina olanların oldukça rahat bir şekilde kullanabileceği bu program ile blog sitenizi güncellemek çok kolay.

WordPress,Blogger gibi popüler blog sistemlerine bu program aracılığı ile müdahale ediyor olabilmeniz süper bir şey. Link, resim ekleme gibi işlemler oldukça kolay ve rahat bir şekilde yapılabiliyor. Diğer Live hizmetleri ile entegre çalışması da blog’unuza Live hizmetlerini eklemenizi sağlıyor. Blog tarzı yapılar ile uğraşanların mutlaka göz atmasında fayda var,ben kullanıyorum,çok da tavsiye ediyorum…

Ayrıntılı bilgi ve download adresi:

 http://windowslivewriter.spaces.live.com/