Hackathon kavramı son bir kaç yıldır oldukça yaygınlaştı. Türkiye’de de artık şirketler bu tarz yazılım etkinliklerine çok yavaş da olsa destek vermeye başlıyor. Bu desteğin en sonuncusu, Hack-ING ismi ile ING Bank’ın düzenlediği, 31 Ekim – 2 Kasım arasında gerçekleşecek olan “Bankacılık Hackathonu”.

ing-hackathon-posterFinansal sektör için, teknoloji ve hayal gücünüz ile beraber, bir sınır olmadan tüm fikirleriniz bu hackathon’da yer alabilecek.

Aslında tek bir konu yok! İnternet bankacığılını geliştirmek, alternatif kişisel finans çözümleri veya sistemleri üretmek, alternatif mobil ödeme çözümü veya sistemi icat etmek, daha iyi veya fonksiyonel bir ATM arayüzü ya da sistemi geliştirmek, kimsenin aklına gelmeyen bankacılık işlemleri veya sistemleri alternatifleri üretmek! Kısacası bankacılıkla ilgili her şey bu etkinliğin konusu! Bankacılık hayatımızı daha nasıl kolaylaştıra bilir?

Herhangi bir sınırlama olmadan, teknoloji ve hayal gücünü kullanarak istediğiniz şeyi üretebilirsiniz!

İster takım, ister bireysel katılabileceğiniz bu etkinlik için tüm ayrıntıları ve katılım ile ilgili bilgileri bu adresten takip edebilirsiniz. Son katılım tarihi 24 Ekim, o yüzden elinizi çabuk tutun derim.

 

Hackathon dışında ING’den, Amazon ve Githup’dan da konuşmacıların yer alacağı çeşitli sunumlar da etkinlik kapsamında olacak.

 

ING Bank Hackathon program

Birinci olan kişi/ekip, 10.000TL değerinde Teknosa’dan hediye çeki ile ödüllendirilecek. Kurumsal şirketlerin bu tarz etkinlikler düzenlemesi ve bu şekilde yazılıma destek vermesi umarım ilerleyen zaman içerisinde daha çok rastladığımız bir şey olur.