Team Foundation Server(TFS) 2010’nun WSS tarafındaki “dashboard”unda;

“Default value or value provided for the report parameter ‘StateParam’ is not a valid value. (rsInvalidReportParameter)”

şeklinde bir mesaj ile karşılaşıyor olursak, yapmamız gereken küçük bir kaç şey var. Öncelikle bu hatayı, Reporting Service’in raporları doğru oluşturamamasından dolayı aldığımızı söylemekte fayda var sanırım. Bunun da nedeni, TFS üzerinde oluşturduğumuz bir projeyi silip, aynı isimle farklı bir proje oluşturmamız olabiliyor. Ama bunun da temelinde ve genel olarak bu hatanın arkasında Reporting Services’in beraber çalıştığı Analysis veritabanında rapor için ilgili bilgilerin toplanamaması. Peki çözümü ne?

TFS 2010 ile arka tarafta çalışan yeni bir kaç web servis geldi. Bunlar TFS 2010’nun kendi içinde ki bazı operasyonları yönetebilmek ve TFS’in dışardaki sistemler ile iletişimini sağlamak için bir kaç web servis. Bu web servislerden birini kullanarak yukarda bahsetmiş olduğum hatayı çözüyor olacağız.

Bunun için TFS’in yüklü olduğu bilgisayarda “http://[Team Foundation Server adresi]:8080/tfs/TeamFoundation/Administration/v3.0/WarehouseControlService.asmx” adresine gitmemiz gerekmekte. TFS’in yüklü olduğu bilgisayarda bunu yapıyor olmamız çok önemli.

Bir çok farklı web metodu karşımıza çıkıyor olacaktır. Bunlardan “ProcessAnalysisDatabase” metoduna tıklayıp aşağıdaki gibi “Full” ifadesini processingType parametresinin değeri olarak yazmamız gerekmekte.

Invoke dediğimiz de True ifadesini alıyor olmamız gerekmekte. TFS 2010’un “dashboard”u bu işlemden sonra kontrol ettiğimizde sorunun düzelmiş olduğunu görüyor olacağız…