Visual Studio 2010′ da projenizde ki System.Core referansını kaldırdığınızda ve bir şekilde tekrar eklemeye çalıştığınızda aşağıdaki gibi bir hata alıyor olacağız.

Hata bize bu referansın otomatik olarak zaten referans olarak eklendiğini/ekleneceğini söylüyor. Peki ne demek bu? Visual Stuio 2010’da projelerin referansları “build” sırasında belirleniyor. Bazı referanslar ise her koşulda otomatikman “build” sırasında ekleniyor. Yani silseniz bile, aslında Visual Studio 2010 için silmiş olmuyorsunuz. Bu Visual Studio 2010 ile beraber gelen bir değişiklik. IDE’nin bazı özelliklerini kullanabilmek adına.

Peki System.Core’u bir şekilde sildik ve eklememiz lazım, ne yapacağız?

Bunun için öncelikle proje üzerine sağ tıklayıp “Unload Project” dememiz gerekmekte. Dağa sonra tekrar projenin üzerine sağ tıklayıp projeye “Edit…” dememiz gerekmekte. Bu işlemden sonra karşımıza proje dosyamızın içeriği XML şeklinde açılıyor olacaktır.

Referansların eklendiği kısma;

<Reference Include=”System.Core” />

ifadesini ekleyip, “Save” dedikten sonra, tekrardan projeye sağ tıklayıp “Reload” dediğimiz zaman System.Core referansının projemize eklendiğini görebiliriz.

Bu konu ile ilgili “bug” olarak girilen bazı şeyler ile karşılaştım. “Visual Studio Platform” ekibinden ilginç cevaplar dönmüş.

…………………

Unfortunatley, we are at a point in the cycle where we cannot change the UI. As such, I am resolving this bug as Postponed so that we can look at this again in a future release.

…….

So, in this case, we would want to prevent you from removing the reference in the first place.

Since we just release the RC (Release Canidate), we are too late to make any changes of this size at this point, as it would require a large amount of testing, and could introduce regressions in the code. As such, we have postponed the bug so that we can take a look at this for a future release.

RTM’de bu konu ile ilgili bir gelişme yok, sanırım ilerleyen zaman içerisinde Service Pack ile çözülecek diğer sorunlar arasında bunun iyileştirmesi de olur. Bu noktada paylaşmak istediğim bir nokta daha var aslında. Yukarıda ki açıklamadan da anlaşıldığı üzere Microsoft’un geliştirme süreçlerinin ne kadar düzgün işletildiği. Belli bir aşamaya gelmiş bir üründe ki sorunun önceliklendirilmesi yapılıp, ona göre çalışma planlanıyor bunu anlayabiliyoruz…Düşünelim bakalım beraber bu konu üzerinde…(: