Son zamanlarda Facebook ve bilimum sitelerde 3 tane video hit üstüne hit alıyor. Eski erkek arkadaşından intikam alan(!) bir kızın intikamını gösteren,bu intikamın altında kalmamaya çalışan eski erkek arkadaşın buna cevabı falan filan ve son olarakta bu aşk üçgenine teğet geçen başka bir eski sevgilinin videosu…

Ama asıl ortak nokta GittiGidiyor.com….

Gerçekliği var mı böyle bir konunun bilemiyorum ama bütün bu olayların GittiGidiyor.com’un reklamları olduğunu düşünüyorum ve bu reklam fikrinin altındaki tüm yaratıcıları tebrik ediyorum.

Öncelikle sanal ortamdaki sanal-sosyal ortamların popülerliğinden bu şekilde yararlanabiliyor olmak cidden başarılı bir hareket. Sorgusuz,sualsiz ve kolayca tüketilebilen, bu sanal-sosyal ortamlarda, böyle bir reklam fikri, tüketicilere ulaşmak için mükemmel bir yöntem. Oldukça ilginç ve rahatsız edici(!) bir video ile başlayan intikam olayının altında böyle bir reklam fikri varlığına inanıyorum.

marka

Her türlü resimin,videonun paylaşıldığı bu tür sosyal ortamlarda reklamların artık bu şekilde yapılıyor olması ya da yapılacak olması reklam sektöründe bence yeni bir başlangıç olacaktır. Ücretsiz yayınlanma şansının bulunduğu reklamlar bu şekilde bir çok kişiye ulaşacaktır.

Bu şekilde belli bir konsepte dayandırılan reklamlar, yazılı basının da ilgisini çekiyor ki gazetelerde bunları haber(!) yapmaktan çekinmiyor. Bu haberi yayınlayarak ücretsiz reklam yaptıklarının da farkında olmuyorlar ne yazık ki…Kim kazanıyor? Reklam ajansı ve gittigidiyor.com….Bundan dolayı bir kez daha tebrik ediyorum bu fikrin altındakileri…

Gerçekten tebrik ederim bu işin mimarlarını eğer böyle bir reklam olayı gerçekse ki gerçek olduğuna inanıyorum…

Not: Videolara ulaşabileceğiniz linkleri ve siteleri özellikle koymadım ki,reklam olmasın 😛