Bu sene !F Istanbul‘da güzel bir içerikle bitmek üzere. Festival kapsamındaki filmlerin hepsini izleyemedim ancak izlediğim filmler arasında en iyi film “Slumdog Millionaire” idi. Aldığı olumlu tepkiler ile festivalde ilk biletini aldığım filmdi. Kim 500 Milyar İster’in Hindistan’daki versiyonunda yarışan bir gencin yarışmaya katılış sürecini ve sorularını nasıl bildiğini anlatan bir yönetmenlik şahaseri diyebilirim film için. Son zamanlarda izlediğim en başarılı filmdi gerçekten.

SMYönetmenin, Hindistan’ın varoşlarında yaşayan insanları anlatımı,bu anlatımda çetkiği görüntüler filmin en büyük özelliklerinden biri bence. İnsanı oldukça etkileyen sahneler, uzun bir süre bazı şeyleri sorgulamanıza neden olabilir.En azından benim için öle olacak.

27 Şubat’ta vizyona girecek filmi tavsiye ederim,mutlaka izleyin,izlettirin…

 

 

Festival kapsamında izlediğim diğer filmlerden Religious’da hoşuma giden başarılı bir çalışmaydı. Dinleri sorgulayan bir yaklaşımla Bill Maher belli konumlara gelmiş insanlarla dini konuları konuşuyor.Konunun hassas olmasına rağmen izleyen herkese bir şeyler katabileceğini düşündüğüm oldukça eğlenceli bir belgesel ortaya çıkmış. Sinemalara gelir mi bilemeyeceğim ama bu filmide şiddetle tavsiye ederim…

Edit: And the oscar goes to Slumdog Millionaire….:) Ayrıntılar: http://www.oscar.com/