Internet Explorer 8’in Beta 2’si yayınlandı. Beta 1 deki sorunların giderilmesi ve yeni özellikleri bünyesine katmasıyla çok başarılı bir sürüm olmuş.

http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/beta/ adresinden indirip kurabilir ve bu yeni tarayıcı test edebilirsiniz.

Çok güzel özellikler eklenmiş Beta 2’ye…En çok hoşuma giden yeniliklerden biri Web Slice özelliği. Favorites mantığına benzeyen bu yapı ile web sayfasının belli bir alanını takip etmek için Favorites mantığı şeklinde IE’a ekleyebiliyorsunuz. Eklediğiniz o Web Slice’da ki güncellemeleri takip etmeniz bu sayede çok daha kolay oluyor. Tabi ki bunun için web sayfalarının bu web slice olayını desteklemesi gerekmekte.

Bir diğer hoşuma giden özellik ise InPrivate Browsing özelliği. Bu özellik sayesinde dolaşmış olduğunuz internet sayfalarının bilgileri, history’de tutulmuyor. Aynı şekilde tempory files altında da herhangi bir dosya bulunmuyor. 

Tabların gruplanması, sayfalarda arama yaparken ki iyileştirme ve geliştirmeler diğer hoşuma giden özellikler oldu. Diğer özellikler hakkında kısa bilgileri Microsoft’un basın açıklamasında bulabilirsiniz…