Yaklaşık 1 aydır Dubai’deyim.Hatta 1.5 ay diyebilirim sanırım. Gerçekten değişik ve güzel bir deneyim oluyor benim için. Yazma konusunda ki tembelliğimden dolayı, hep isteyip de yapamadığım bu yazı olayını geçiktiriyordum. Ama artık buna bir dur demenin vakti gelmişti ve DUR!!!

24 Mayıs 2007,23.00 uçağı ile İstanbul’dan Dubai’ye olan ziyaretim başladı.

1.Gün

25 Mayıs 2007 Cuma gününün sabahı 5 gibi Dubai havaalanında vize işlemlerimi gerçekleştirmiş çıkış kapısa doğru gidiyordum. Git git bitmeyen oldukça güzel ve büyük bir hava alanı var Dubai’nin. Hava alanındaki insanlardan direk ülkenin insan profilini çıkıyor. Dünya üzerindeki her milletten insan var demek sanırım çok yanlış olmaz. Babamla buluştuktan sonra havaalanından çıkmanın vakti gelmişti. Havaalanından çıkar çıkmaz nereye geldim,noldu gibi sorular ile kala kaldım birden. Sabahın 5i olmasına rağmen dışarıdaki sıcaklık gerçekten alışık olduğum ve anlatıldığı gibi bir sıcaklık değildi. Neyse arabaya bindik ve eve doğru koyulduk. Ev, Al Barsha diye bir yerinde Dubai’nin. Merkez denebilenecek yere yaklaşık 15 dakika falan arabayla. Yeni yeni büyüyen,inşaatlardan birinin bitmeden diğerinin başladığı bir yer.

Dubai henüz çok gelişmiş bir şehir değil aslında bence…Yani biraz daha düzenli olacağını düşünüyordum. Ancak gelişme aşaması diğer yerlere nazaran çok hızlı ilerliyor. Her taraf inşaat ve gerçekten çok şık binalar. 5-6 sene içerisinde sanırım çok daha güzel bir yer olacak.

Eve geldikten ve dinlenme aşamasından sonra ne var ne yok etrafta diye çıktık babamla.Kaldığımız yer Al Barsha’da Mall Of Emirates’e çok yakın bir yerde. Dolayısla ilk oraya gittik. Bildiğimiz alışveriş merkezlerinden pek bir farkı yok açıkcası. Sadece biraz daha büyük ve daha hareketli. Dışarısı çok sıcak olduğundan dolayı insanlar bu tarz alışveriş merkezlerinde daha çok zaman geçiriyor. Ski Dubai diye Dubai’de kayak yapabileceğiniz kompleks de bu MOE(Mall Of Emirates)’in içinde. Görünce gerçekten insan şaşırıyor. Yani allahın sıcağında,çölün ortasında,kayak yapabileceğiniz bir kompleks… Alışveriş merkezinin koridorlarında emlak ve inşaat şirketlerinin standları dolu. Yapılan ve yapılacak projelerin reklamlarını yapıyorlar ve onları görünce insan Dubai’nin gerçekten farklı bir yer olduğunun farkına varıyor. Bir kere turladıktan ve gerekli market alışverişini yaptıktan sonra eve döndük. Malum ilk gün…

Devamıda geliyor…